2013. február 9., szombat

Goa és a karnevál

Érkezés Goára és az első nap története
Mumbaiban reggel fél hatkor keltünk, amit igazából nehéz volt bárhova is tenni, mert egy teljes rotációt tettünk, otthoni idő szerint ez éjfeles kelést jelentett. Gyakorlatilag egy extra napot éltünk, ami érdekes. 


Na persze ilyen dolgokat nem lehet csak úgy csinálni, a 12 órás vonatút alatt kőkeményen letoltam a 8 óra kimaradt alvát az extra napnak megfelelően. Szerencsére a hat fős alvókabinban eleinte hárman, majd négyen, majd végül megint hárman voltunk, így az ülőrész és a fenti fekvőrész közötti harmadik sort nem kellett használni. Ezáltal aki akart ült, aki akart feküdt. Szintén szerencsére pont egy indiai lány volt a kabintársunk erre a 12 órára (ki gondolta volna hogy az 1.2milliárd indiaiból egy pont a mi kabinunban kap majd helyet). Egyébként meg tényleg szerencsénk volt, mert eléggé vágta a dolgokat, és sok kérdésünkre választ adott. Elmondta, hogy Goa nagyon kicsi, az egyik oldaláról a másikra 3 óra autózással el lehet jutni, és mindössze másfél millióan lakják. A vasútállomáson találkoztunk két svájci lánnyal, akikkel előző nap vettük a jegyet is, és ők mondták, hogy menjünk együtt délre, de végül az indiai lánnyal meghánytuk vetettünk, és arra jutottunk hogy a megye legészakibb pontjára, Arambolba fogunk menni. Emiatt egy megállóval hamarabb is kellett leszállnunk, szóval a lányokat elvesztettük. Valószínűleg örökre :)

45 perc autózás után megérkeztünk Arambol-ba a tengerpartra, de sajnos eddigre már sötét volt. Megpróbáltunk szállást találni, ami a kezdeti nehézségek után végül meglepően könnyen sikerült. Egy "defektes" kunyhót kaptunk végül meg, amit nem akartak kiadni, mert a wc folyt, és el kellett zárni ha nem használjuk, a zuhany alatt meg be volt horpadva a farész, és megállt benne a víz, emiatt szennyvíz szag volt azon a részen, de az ágyban ezt már nem lehetett érezni. Meglepő, hogy ilyen apróság miatt majdnem nem is adták ki a kunyhót, ami közvetlenül a tengerparton van, és a Mumbai-i szállásunk árának egy hatoda, ággyal zuhannyal és wcvel. Szerintem nagyon jó, de képeket majd a következő bejegyzésben teszek fel erről.

Másnapra megpróbáltam intézni motort, mert úgy volt, hogy a fővárosban karnevál lesz, ahova szerettünk volna elmenni. Na a motor nem jött össze, így autóval mentünk, de még szerencse, mert kb egy óra utazás volt, és biztos hogy nem találtunk volna oda egy robogóval. Panjim, a főváros - kicsit olyan mint Phuket town Phuketen - egy nem túl szép város egy szép környező részekkel, szóval igazából csak a karnevált néztük meg. Ezt jobban átadják a képek









a nénik itt annyira átélték a szerepüket a teherautón, hogy az egyik büszkén ki is szedett egy köteg riszt



"a kótyagos" című kép - a sapót akár el is hagyhatta volna
Bella a Bollywoodi twilightból átváltozás után


like a boss

Ők nem szórakozni jöttek


röhej hogy ezt a képet úgy csinálta, hogy lengettem a gépet, és csak így "lesifotó" stílusban megnyomtam közben



a művelet itt is szakszerű, nem mismásolják el a földöntést
Majd jön a folytatás, addig is minden jót :)



2 megjegyzés: