2012. január 12., csütörtök

Phuket - Penang


megérkeztünk Malajziába
Szóval tegnap este felhívott a nő, hogy ne reggel 8ra menjünk már ki az isten háta mögé, hanem reggel 7re. Ez pont jól jött, hiszen már gondoltam rá, hogy milyen jó lenne még hamarabb felkelni.
Szóval kimentünk hétre, és kiderült, hogy azért kellett egy órával hamarabb kimenni, mert így kényelmesebb az embernek aki elvisz minket a buszállomásra, minekünk meg ugya full mindegy hogy fél, vagy másfél órát várunk a buszra. Mert várni jó. 
Aztán megjött a VIP minibusz, ami annyira VIP volt, hogy mi voltunk az egyetlenek, akik nem Thaiok voltak. Szóval megvolt a vip érzés. Szerencsére a légkondi nem ment, de úgyis baromi meleg volt, szóval úgysem lett volna rá szükség.
Aztán átszálltunk a VIP mikrobuszról egy másik VIP mikrobuszra, ami még az előzőnél is exkluzívabb volt, olyannyira, hogy még csak nem is ültünk egy sorban Lillával. Ez szerencsére nem volt frusztáló, mert csak 14 órán keresztül utaztunk, így majdhogynem fel sem tűnt. A kaja viszont benne volt az árban szerencsére. Mármint a megállás, a kajáért fizetni kellett. Ami nem baj, mert amúgyis dupla árat fizettünk a buszért, úgyhogy maradt még pénzünk. 
Penangba este 11re érkeztünk. Első ránézésre Isztambulra hasonlított egy kicsit, a szigetre egy nagyon széles és nagyon hosszú hídon mentünk be. Már-már annyira hosszún, hogy a híd ára valószínűleg megközelítette a mi Margit hidunk felújításának költségvetését. Najó azért azt kétlem. De nagy volt. 
Egy belvárosias részre érkeztünk meg, ahol kipottyantottak minket. Itt beindult a túlélő üzemmód, és gyorsan kerestünk szállást, kaját, meg sört. Ez viszonlag egyszerűen sikerült. A szállásunk a buszunk VIP szintjével vetekszik, de este 11kor már nem voltak speciális igényeink. 
Most az utcán ülünk egy asztalnál, és meghekkeltük az ingyen wifit, úgyhogy még helyzetjelentést is tudok írni. 
Szóval Georgetown
Első benyomások Malajziáról:
-az emberek feketébbek
-az emberek mosolygósak
-modernebb, mint az eddigi helyek, ahol voltunk, de koszosabb, mint Phuket. (Kathmandut ebből a szempontból is veri)
-a kaját nem lesz nehéz megszeretni
-van pláza - Lilla vásárolni fog - nagyon gyorsan pénzt kell keresni
-az italok drágábbak, az ételek olcsóbbak, mint pesten 
-sör van 
-a sör drága
-a sör finom
-el lehet olvasni a feliratokat (megérteni nem, de az egy más kérdés, legalább a betűk ismerősek)
-az emberek beszélnek angolul (jessz)
Hát eddig másfél óra alatt ennyit derítettünk ki. A VIP buszon találkoztunk magyarokkal, egymáshoz közel vettünk ki szállást, de elvesztettük őket. Majd lehet megtaláljuk őket. Bár holnap mennek. Igazából mindegy
Holnap beindul a körbenézés, szóval ha minden igaz, hamarosan jön egy értelmesebb bejegyzés értékelhetőbb infókkal. 
18-án estére van repjegyünk Kuala Lumpurból Phuketre, szóval ez a két város mindenképpen része lesz a következő egy hétnek. 
Na legyetek jók. Ja és egyetek maláj kaját mert elég jó. Sőt. Nagyon finom.
=)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése