2012. január 16., hétfő

Pulau Pinang


avagy az aracea pálma szigete
Üdv mindenkinek Kuala Lumpurból!
Ma érkeztünk meg délután, egyenlőre még csak szállást találtunk, holnap kezdődik a felderítő hadművelet. Addig is fogadjátok szeretettel a beszámolót Penangból.
Busszal érkeztünk meg 12-én este, ahogy erről az előző bejegyzésben beszámoltam. A szállásunk végül ugyanaz maradt. Olcsó volt, de az internet nem működött, és csak ventillátor volt a szobában, plusz egy ausztrál csávó, aki mindenkit leoltott, aki hangosan beszélt este 10től. Takaró nem volt, szóval abba a kellemetlen helyzetbe kerültünk, hogy vagy fáztunk a propeller miatt, vagy szétcsíptek minket a szúnyogok és izzadtunk. De nem ez a lényeg. Két naposra terveztük az itt tartózkodást. Az első nap a régi angol gyarmati részt, Georgetownt, a másik nap pedig a sziget "majájosabb" részét, a partot és a nemzeti parkot néztük meg.
A hely drágább, mint Thaiföld, ami sajnos sokat ront a helyzeten. Emiatt nehézkes azt az életszínvonalt fenntartani, amit Phuketen is kicsit nehézkes volt. Pár napra ez mindegy, de hosszabb távra én biztosan Thaiföld mellett tenném le a voksom (eddig). 
Mindennapi élet szempontjából valószínűleg élhetőbb a hely viszont. Ha az embernek nincs akkra szerencséje, hogy nincs helyhez kötve munka szempontjából (tehát nem kell az aktuális országhoz alkalmazkodni) akkor valószínűleg Malajziában könnyebb letelepedni, mint Thaiföld szigetein. 
Az országban három különböző kultúra lakik együtt, Malájok, Kínaiak és Indiaiak. Ez egy érdekes összehatásban mutatkozik meg. Van muszlim, hindu, buddhista, taoista és keresztény hatás is. 
A képek szerencsére egész jóra sikerültek, szóval ismét egy képes bejegyzést terveztem (sokak örömére haha)
Vallás
Metál!
Templomkert
Két különböző buddhizmus temploma egymás mellett
Úszó dzsámi
Kultúra
riksa
tükröződés
Természet
Halászfalu a tengeren
Apály
Spice Garden
Dzsungel
Majom part
A majom part
Remélem egy pár percre sikerült mindenkit Malajziába varázsolni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése