2019. január 16., szerda

Érkezés Sri Lankára


Utazás, előzmények és az első álmos nap Hikkaduwán
A mostani alkalommal először úgy döntöttünk, hogy hárman fogunk menni, és kipróbáljuk a régi, egyáltalán nem tervezős utazási stratégiánkat. Málna mostanra már elég nagy ehhez. 


Több uticél is szóba jött, és végül a kedvező repülési idő és időeltolódás (12 és 4,5 óra) miatt választottuk ezt. 

Lillával azt beszéltük, hogy most a mobilitás miatt próbáljuk meg összehozni azt, hogy két hátizsák legyen minimális extrával a cipelni való. Ez végül két 17 kilós hátizsák, egy közel 10 kilós kézipoggyász és egy fényképezőgéptáska formájában valósult meg. 

Az első járaton realizáltuk, hogy valamivel kevesebb, mint egy órás lesz az átszállási idő Dohában. A stewardess, amikor elmondtuk neki elnevette magát, és azt mondta, hogy "hát, sok sikert". Valóban elég sok múlt azon, hogy időben érkezik-e a gép, és hogy melyik terminálról kell tovább indulnunk. Végül hamarabb érkezett a gép, és azonos terminálról indultunk, szóval még várnunk is kellett. 

Colombóban azzal egyet értettünk, és azt is hallottuk, hogy érdemes egyből tovább menni, úgyhogy egy Hikkaduwa nevű város felé vettük az irányt autóval, amit megosztottunk egy német lánnyal. Hikkaduwa optimális esetben az első olyan város lett volna, ahova már nem mennek el az utazási irodák által szervezett buszok. 


Első blikkre az ország valahol India és Thaiföld között van félúton, inkább India felé húzva. Thaiföldnél valamivel olcsóbb, viszont Indiánál jelentősen egyszerűbb egyik helyről a másikra jutni, mivel nem 5,000 kilométerre vannak egymástól a falvak. 

Végül úgy érezzük, hogy jól döntöttünk. Közvetlenül a tengerparton sikerült szállást találnunk, és három napra köteleztük el magunkat. Elég fáradt vagyok, szóval felrakok pár képet, amit csináltam, és utána majd írok részletesebben, ha jobban körbe tudunk nézni. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése