2018. február 1., csütörtök

téltelenítés - 2. rész

tovább folytatódnak az izgalmas kalandok, emberrablás, autós üldözés, cicabuli stb.
Tegnap bementünk motorral Patongra, ami sajnos még annál is nagyobb csalódás volt, mint amire számítottam. Az egész sziget eloroszosodásának ez a központja, tehát nevezhetjük Zéró Városnak. A kór innen terjed, és itt már olyan szintű a fertőzés, hogy már nem is angolul, hanem oroszul vannak kiírva a dolgok. Nem, nem mindkét nyelven, csak oroszul.

Ennek a hatása már itt Katán is érződik, mert simán oroszul mondja nekem az árat a gyümölcsös néni kérdés nélkül. Ezt a problémát talán csak az érti, aki utazott már, és most nem is szeretném túl részletesen vázolni. Igazából megpróbáltam, de a második mondatnál elment tőle a kedvem, szóval hagyjuk. Inkább itt egy hatalmas cica.



Este katán sütögetés volt ott ahol laktunk, ami szuper volt.


Ami viszont a jó hír, hogy ma reggel elmotoroztunk Rawai felé, ahol régen laktunk. Még csak egy gyors pillantásra volt időnk a nagy meleg miatt, de nagyon úgy tűnt, hogy ez a rész továbbra is a legkedvesebb és élhetőbb régió a szigeten. Így, hogy tudjuk, hogy nem probléma a motorozás, már utólag ide lett volna érdemes jönni. De egyébként meg 20 perc motorral egy nagyon szép úton, szóval tök mindegy.




Rawaira érve jöttünk rá, hogy megint délben mászkálunk, és az ájulás elől bemenekültünk az első helyre, ahol ért minket a felismerés. Ez egy cicakávézó volt, hármunkból két ember nagy örömére.


Na jó azért én is elvoltam a cicateámmal. 


Holnap próbálkozunk továbbmenni Phi Phi szigetre, ahova 5 óra lesz az út háztól házig, és 5 nap 4 éjszaka a tervezett ottlét. Ezt a tervünket még megtorpedózhatja a mai kajálásunk, mert a Csabi szekció felnőtt tagjai már elesettnek nyilváníttattak. Mi pedig izgatottan várjuk, hogy vajon az étterem milyen összetevők esetében mulasztott. Egyelőre úgy néz ki, hogy megúsztuk, de aztán majd kiderül. A cicateám az tuti hogy steril volt.

A szigeten egy elég öko részen leszünk egy rezervátum szerűségben, ahova csak motorcsónakkal lehet eljutni. Itt nem nagyon lesz áram elvileg meg még ki tudja mi. Emiatt most van rá esély, hogy nem fogok jelentkezni pár napig, de ez majd kiderül. Ezután az a terv, hogy visszatérünk Phuketre és összefutunk pár régi itteni cimborával. Ez most mind jónak igérkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése