2018. szeptember 23., vasárnap

Route 66

mint a moziban a tripla X


Vegasból reggel indultunk, de egy kicsit megcsúsztunk egy város széli outlet centerben az ütemtervvel. Én nem vagyok egy hatalmas outlet fan, de az egyik nem megjelölt utitársunk alultáskázottságban szenvedett, és ezt meg kellett gyógyitani. 

Innentől kezdve az autózás egy hatalmas élménnyé vált, ahol az út egy jelentős részéről nem tudtam fényképeket csinálni, viszont igyekeztem megállni akkor, amikor volt rá lehetőség. Ez a blog nagyon sok képből és nem annyira sok szövegből fog állni, de gondolom ennek mindenki inkább örül. Itt jön a boritókép: 




Vegas közvetlen közelében három dolog található: Lake Mead, a Hoover Gát és a Grand Canyon északi bejárata. Az utóbbit lecseréltük a déli bejáratra, ami jóval messzebb van, viszont a 66-os úton lehet végigmenni. 
Lake Mead
 A Hoover Gátnál nem akartunk sokat tölteni, igy a legfelső - nem fizetős parkolóházas visitor centeres - parkolóban álltunk meg és ittunk egy teát. Update: az Arizona márkájú teák valóban Arizonából vannak, viszont itt csak 80 cent és természetesen literes dobozban van. 

Hoover Dam

Innentől már Arizonában vagyunk, és Kingmanig mentünk egyenest, ahol a 66-os útszakasz kezdődött. Málna ezen a ponton vétózta a továbbmenetelt, de ez nem is volt különösebben probléma. Gyöngyörű város volt az eddigi legkorrektebb motellel és a legkirályabb tradicionális kajáldával. 

Kingman
Mr. D's kivülről


Kingman

Mr. D's belülről és a kaja is olyan volt, mint ahogy kinéz
Kingman



Másnap reggelre nagyjából sikerült megemészteni a burgereket, úgyhogy tovább is indultunk immáron a történelmi 66-os úton. Ez volt az eddigi legjobb és legamerikaibb élmény. Valóban rengeteg motoros van, mindenki chopperrel. A városok jelentős része mára szellemváros, egy-kettő tudott megmaradni, azok viszont nagyon rámentek a 66-os út filingre minden fronton, ahol tudtak. Ez még igy, ennek tudatában is nagyon szórakoztató volt, és még az öt egymás melletti szuvernir bolttal is eredetibb volt, mint Vegas bármelyik porcikája. 

Kingman és Hackberry között
Kingman és Hackberry között
Hackberry és Valentine között egyetlen egy kisbolt volt, ami működött, viszont elképesztően királyul nézett ki, és ismerek valakit, aki itt időhurokba keveredett volna, és sötétben jött volna ki.




Az öreg félig magyar származású, és orosz kém volt Törökországban, vagy pedig mániákus hazudozó

Hackberry kisboltja nem szereti a hippiket



Hackberry és Seligman között szinte csak szellemvárosok voltak, romos épületeikkel emlékeztetve a régi 66-os út egykori fényére. Ez ugye a 90-es években megnyitott nagy autópálya/elkerülő előtti időszakot jelenti. 

Truxton (talán)

Truxton

Peach Springs (talán)

Seligman az utolsó előtti állomásunk volt, ahol a Roadkill nevű helyen ebédeltünk, ahonnan körülbelül 15 percnyi sétával értünk el a város másik végére. 

Seligman

Roadkill Café - "You kill it We grill it"

Seligman

Seligman, ahol Chriss Angel olvasta a blogom és megreptetett egy zászlót


Az eddigi legamerikaibb ember két lóval érkezett, egy colt volt a derekán és az volt a neve, hogy Butch Cassidy. 
Seligman egyik ajándékboltja


Több verdás poén is van, mert az ezen a részen játszódott. 


A holnapi Grand Canyon előtt még Williamsbe szerettünk volna eljutni, ami az utolsó "működő" város a park előtt. A parkon belül is meg lehet szállni, de az zilliárdba kerül és hetekre előre kell foglalni. Mi ugye tegnap tudtuk meg, hogy egy nappal tovább fog tartani az útnak ez a része, szóval nekünk ez nem aktuális.

Williams előtt átváltozott a táj, és sokkal zöldebb, és fenyőfásabb lett. Ez a város nagyszabásúbb, drágább és turistásabb, mint az előbbiek, de ezzel együtt is rendben van. Nem gondoltuk volna, hogy ennyi ideig fog tartani ez az útszakasz, de mire ideértünk és lepakoltunk már szinte le is ment a nap. 


Seligman és Williams között
Williams verdái


Williams - "Being vegan is a missed steak" szlogennel
Holnap reggeli után indulunk. Olyan szállást választottunk, amiben van reggeli, mert a Kingmanben lévőben volt, és sok időt spóroltunk vele. Nem tudjuk, hogy mire számitsunk, és hogy mennyi időt fog igénybe venni. Nemsokára ez is ki fog derülni. 

Könnyen lehet, hogy ennél már nem lesz királyabb post. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése