2010. április 2., péntek

Oxford


a ház lakóit meglátogatta egy oxfordi barátjuk akit másnap hazavittek kocsival. én nem fértem be csak visszaúton de találtam olcsón buszjegyet, úgyhogy velük tartottam.

nem is bántam meg, szeged után végre újra egyetemvárosban lehettem, ha csak egy kis időre is. ugyanaz a fíling, azt leszámítva, hogy oxford valamivel nagyobb és az épületek valamivel jobban néznek ki.
Bár van fényképezőgépem már, memóriakártyám és elemem még nincs úgyhogy azalatt a 3 óra alatt amég egyedül barangoltam nem tudtam fényképeket csinálni, mert ugye az előző esti ivászat után senki nem akart felkelni korán, így 3 órával később értek oda kocsival, mint ahogy én busszal. ez nem gáz mert szeretek egyedül mászkálni meg betévedtem egy múzeumba is ami elég kemény volt. jaés elmentem megkerestem a pszichológia részleg épületét, ami az összes közül olyannyira a legcsúnyább volt hogy már messziről imádkoztam hogy ne az legyen. az volt. persze hogy az. egyedül azt nem értem hogy hogy volt képes a kommunizmus csak azért elmenni egészen oxfordig hogy odaszarjon egy pszichológia intézetet. mert ugye az más nem lehet. na mindegy.
Képzeljünk el egy olyan helyet, ahol minden ház régi és szép.
és utána ottvan egy ilyen, ami kísértetiesen hasonlít a szegedi épületre.
kemény.
mindegy lényeg a lényeg hogy alapjábavéve jó volt a kirándulás, jó volt egy kicsit megint kimozdulni. itt egy pár kép
Ezek sajnos nemtudom mik.
Ez egy templom, de sajnos nem tudom melyik.
Ez egy kastély a belvárosban!
A megalosaurus lábnyomai az egyetemi múzeum előtt és maga az egyetemi múzeum ami már bezárt mire odaértünk, mert megittunk egy sört abban a kocsmában ahol Tolkien a gyűrűk urát írta.
A várostól 5 kilóméterre lévő kastély és a kert
Illetve ugyanez a csivavánkkal, hogy még ütősebb legyen :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése