2010. április 28., szerda

jöttem, láttam, visszamennék


ezen a héten véget ér a betekintésem a mischelin csillagok világába.

Miután múlt szombaton minden figyelmeztetés nélkül megváltak a barátomtól Janistól, és megkaptam az első csekkemet pénteken azonnal elkezdtem munkát keresni. Merthogy ez egy nem egy olyan hely ahol jó dolgozni. Én ugye nem beszélhetek nagyon a vendégekkel, inkább takarítok meg segítem az étteremvezetőt. Na most erre mondhatom azt hogy igen Birmingham 3. legjobb éttermében dolgozom hogyha az önéletrajzomba írom, a valóság pedig inkább úgy hangzik, hogy birmingham 3. legjobb éttermében vagyok a manager szolgája. Nem beszélek, nem lehetnek ötleteim, rengeteget dolgozok, kevés pénzért, és folyamat basztat cserébe.
Maga a tapasztalat elmegy, merthogy ha csinálni nem is de nézni azért lehetett, hogy hogy működik a dolog, és a kaja amit kaptunk hiperszuper volt, de ahogy mondtam, az első épkézláb ajánlatra mennék. És megyek is.
És az ajánlat se semmi, oda hívtak ma interjúra, ahova a leginkább mentem volna, és az interjú után állást is ajánlottak. Ez a Mailboxban (a bevásárlóközpont ahol eddig is dolgoztam) most nyíló díjnyertes francia Cote étterem. Úgy néz ki hogy 40 óráért megkapom azt a pénzt amit itt 60 ért kapok, és ez nagyon nagy dolog, mert azért 20 óra az 20 óra. Életemben először még szerződést is fogok kapni. Wow.
Úgy tervezem, hogy stílusosan pénteken fogom prezentálni az ötletemet az étteremben, mert úgy néz ki hogy ez a sztenderd. Vagy lehet szombaton. Hm... Nemtudom. Ezen még el kell gondolkoznom, mindenesetre a következő bejegyzésben már benne lesz. (bár elolvashatnám most)
Ismét sikerül egy hétig 0 fityingből élni, merthogy a csekket leghamarabb hétfőn tudtam elvinni a bankba, ahol 4-5 nap, mire átmegy. Megintcsak a törődés, mondtam hogy kurvára kell, és kaptam egy csekket. Fasza, beteszem két pirítós közé. A megmaradt 40 pennymet megintcsak egy csövesnek adtam, aki képtelen volt elhinni hogy nincs pénzem szóval beleszórtam a kezébe a pénztárcám tartalmát. Én meg tudom csinálni baszki, akkor te miért nem tudod megcsinálni? És komolyan, csöves csak abból lesz, aki hagyja. Adok pénzt de észt nem tudok adni. (ez egy kicsit nagyképű volt, de na, a lényeg megvan).
Szóval ismét új munkahely új remények, most először nem a kényszer, hanem a kényelem volt a hajtóerő, ami jó dolog. Elhatároztam magamban, hogy a problémamegoldós korszakot most már nyár végéig felfüggesztem, nehéz 10 hónap volt, megérdemlek egy kis pihenést :) úgyhogy tessék szurkolni, aki kommentel, az kap ajándékot ha hazamegyek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése