2009. december 27., vasárnap

boxing daytegnap visszajöttem Birminghambe
tegnap visszajöttem birminghambe
Az utazással minden simán ment leszámítva, hogy elkövettem azt a hibát, amiről már az elkövetése pillanatában 90%osan biztos voltam, hogy hiba, történetesen azt, hogy a repülőn a székem előtti tartóba a magazinok mögé tettem be a sapkámat. Úgy voltam vele, hogy hát igen, szinte biztos hogy otthagyom, de azért mi van ha nem. De.
Zurichből ugyanaz a gép ment Bhambe, de már addigra kitakarították a sapkámat, szóval az már valószínűleg egy reptéri takarítómunkás fején van. remélem legalábbis, mivel ahoz elég szép, hogy kidobja. igazából tuti kidobta.
Szóval délután megérkeztem bhambe nagy vidáman elmentem ahhoz a levegőben sínen sikló valamihez, ami átvisz a vasútra, de zárva volt. Egy pillanatra tényleg úgy néztem ki, mint egy madár, aki nekirepül az üvegajtónak, és utána leszáll végiggondolni, hogy ez most mi, meghogy most akkor hogy a faszba fog itt átrepülni. Tátott szájjal, vállamon a táskámmal rá kellett jönnöm, hogy kicsit álomba szenderültem az önkészítő kaják az önmagukat kimosó ruhák, és a 0-24-es "anya" jelzésű ingyenes taxik/ügyeletes problémamegoldók világában.
Kicsit megráztam magam, és elindultam feltérképezni a helyzetet, és kiderült, hogy boxing day van, azaz nem mennek vonatok ami mondjuk érthető így karácsony után, de szerencsére van egy busz, ami bevisz valahova a belvárosba. El is sikerült csípni, időtlen idő alatt be is értünk, hiszen karácsony után itt nem úgy mennek a dolgok, mint nálunk vidéken, hogy kicsit lepihenünk a sok kajálás után, éppen ellenkezőleg.
Boxing day=takarodjatok vásárolni
A belvárosban tett első 15 lépés után egyértelművé vált hogy 26. án nem azért kérnek szabadnapot a vasutasok, hogy kipihenjék magukat, hiszen a forgalom ezerszer nagyobb mint az év legtöbb napján, hanem azért mert ők is menni akarnak vásárolni.
Szóval a bevásárlóközpontban kígyózott a sor a mozgólépcsők előtt, mindenhol leárazások (kivéve ott, ahova én mentem volna) és iszonyatosan sok ember, de komolyan, volt olyan hogy álltam egy helyben, mint valami koncerten, mert nem lehetett megmozdulni az én 30 kilós összsúlyú táskáimmal.
Merüljünk már el ebben egy pillanatra, mert azért ez mégiscsak egy figyelemre méltó jelenség. Siker vagy bukás? Ahogy tetszik. Végeredményben az van, hogy a karácsony előtti őrült bevásárlás már szerencsére természetes mindenki számára, ezt már nem kell mondani, csináljuk már magunktól is, DE
de ne ébredjünk már annyira öntudatunkra könyörgöm, hogy azt merjük hinni, csak a karácsony szól a vásárlásról, mert nem, nem csak a karácsony szól a vásárlásról, hanem az egész kibaszott év, de így karácsony után amire rá kéne fókuszálni az a 26, hiszen a 19 fontról 16 ra leárazott csíkos ingeknél semmi sem jobb, de tényleg az égegyadta világon semmi, és erre szerencsére kezdünk ráeszmélni. Virtuális barack a boxing day feltalálójának a fejire.
Sáskahad módjára söpörnek végig az emberek a boltokon, útjukat levert, széttaposott ruhák jelzik, és ugye általános jelenség, ahol egynek jut hely, ott többnek is, szóval ahogy az első ember nem veszi fel a keresgélés közben levert ruhát a földről, azonnal kőtáblába vésve akasztja fel magát a bolt bejáratára, hogy "állat módjára viselkedni megengedett, és elvárt". Amikor az ember lever egy ruhát, és nem találja meg a földön a többi között, az már elég necces.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése