2009. november 22., vasárnap

magyartalálkozó


Birminghamben

Kicsit későn jöttünk rá, hogy ma lesz, mert úgy elfejeltgettem (ahogy szoktam), de végül Gergő felhívott, hogy mi a helyzet, és mármár sokadjára meginvitált a magyartalálkozóra.
Ami jól is sült el, elég sokan voltak, meg jól éreztük magunkat, mondjuk így a klánok között viszonylag kicsi volt az átjárhatóság, általában mindenki a már megszokott társaságával tartott. Legalábbis mi biztosan.
A hely bezárása után volt némi próbálkozás ilyen riaria hungária meg himnuszéneklés témákra, de nem nagyon volt partner. Igazából én is hipokritnek érzem így angliában élő Magyarként a saját hazaszeretetem híresztelését. Ha ennyire odavan mindenki Magyarországért, akkor mi a faszt keresünk itt? Én továbbra is meg szeretném tartani a "vendég" státuszt, és nem fogom ilyen dolgokkal mások, és legfőképpen a saját tudtomra adni, hogy ja hát igen, valójában énnekem máshol van a hazám.
De hát senki sem tökéletes, egy magyar lány rávilágított a kocsma előtt, hogy igazából ő keresett én voltam az, aki nem nagyon szorgalmaztam a találkozót. Ezúton is elnézést kérek, hogy régebben azt írtam 3 ember keresett eggyel találkoztam, és nem tettem hozzá, hogy valójában kettővel találkozhattam volna, csak elkapott kicsit a gépszíj, és erre valahogy nem nagyon maradt idő. Amikor megérkeztem nem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan fognak alakulni a dolgok, hirtelen ismertem meg rengeteg embert, és ebben az esetben valóban én voltam az, aki megfeledkezett a másikról.
Szóval magyartali. Késői fekvés, korai kelés. Ma pénztáros voltam a reptérnél, nem volt nehéz meló, és megismertem egy nigériai srácot Pault. Paullal meló után egyirányba mentünk haza és a hosszú út alatt egyre komolyabb témák felé eveztünk, végül kiderült, hogy sok mindenben egyetértünk. Mielőtt leszállt, azt mondta, hogy még soha nem találkozott európaival, aki így tiszteli az élet valódi értékeit, és ilyen gondolatai vannak. Ez volt eddig a legnagyobb dícséret, amit itt kint kaptam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése